Θεοχάρης Κ. Παπαγεωργίου M.D.,PhD

Μαιευτήρας, Χειρουργός Γυναικολόγος
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

 
Ο Επίκουρος Καθηγητής Θεοχάρης. Κ. Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, εξειδικευμένος σε θέματα Υπογονιμότητας –– Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και της Προχωρημένης Γυναικολογικής Χειρουργικής συμπεριλαμβανομένης και της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής.

Απέκτησε το πτυχίο του Χημικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και ακολούθως το πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με “Άριστα”. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Άριστα”.

Εν συνεχεία ειδικεύτηκε στη Μαιευτική - Γυναικολογία στο Παρίσι με επίσημο διορισμό του Γαλλικού Κράτους ως Ειδικευόμενος (Interne des Hôpitaux) σε Νοσοκομεία του Παρισιού (Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Montmorency, Παρίσι & Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου René Dubos de Pontoise, Παρίσι). Στο τελευταίο Νοσοκομείο εργάστηκε ως Επιμελητής Β΄.

Μετά την απόκτηση της ειδικότητας, εξειδικεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Τομέα της Υπογονιμότητας - Εξωσωματικής Γονιμοποίησης - Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας (Reproductive Endocrinology - In Vitro Fertilization, IVF), με επίσημο διορισμό της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως ως International Fellow, στο παγκοσμίου φήμης National Institutes of Health (N.I.H.), National Navy Medical Center (NNMC), Walter Reed Army Medical Center (WRAMC), Uniformed University of Health Sciences, (UUHS), της Bethesda, στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εν συνεχεία εργάστηκε ως Επιμελητής Β΄, με κατεύθυνση την Υπογονιμότητα και την Εξωσωματική Γονιμοποίηση στην περίφημη Πανεπιστημιακή Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Cochin στο Παρίσι (Université Paris V – René Descartes, Paris).

Ακολούθως μετεκπαιδεύθηκε για ενάμιση χρόνο στο Αντικαρκινικό Πανεπιστημιακό Κέντρο Oscar Lambret (Université de Lille), στη Lille της Γαλλίας, όπου ασχολήθηκε με τον Τομέα της Προχωρημένης Χειρουργικής-Γυναικολογίας, Γυναικολογική; Ογκολογίας και της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (Advanced Laparoscopic Surgery).

Στη συνέχεια εργάστηκε ως Επιμελητής Α΄ (Praticien Hospitalier) στη Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου René Dubos de Pontoise, στο Παρίσι.

Κατά την 10ετή και πλέον παραμονή του στο εξωτερικό συμμετείχε τόσο σε κλινικό επίπεδο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων που εργάστηκε, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο δημοσιεύοντας εργασίες σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα workshops.

Πιο συγκεκριμένα, το ερευνητικό, συγγραφικό και συντακτικό έργο του περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε ξενόγλωσσα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, κεφάλαια ξενόγλωσσων και ελληνικών συγγραμμάτων και τιμητικών τίτλων. Επίσης είναι συγγραφέας μονογραφίας και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δυο πολυσυγγραφικών βιβλίων. Έχει πάνω από 160 αναφορές.

Ακόμα έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις, εισηγήσεις και διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής καθώς και συμμετοχές σε προεδρίες σε διάφορα Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια, ημερίδες και στρογγυλές τράπεζες. Για 2 από αυτές, που ανακοίνωσε ο ίδιος, βραβεύθηκε από την European Society of Surgical Oncology (ESSO) και από την International Society of Gynecologic Endoscopy (ISGE).

Το 2003 εξελέγη παμψηφεί Επίκουρος Καθηγητής της Μαιευτικής - Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Εκεί εργάστηκε στην Α΄ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου ασχολήθηκε με όλο το φάσμα της Μαιευτικής - Γυναικολογίας και συμμετέχοντας στο επιστημονικό έργο του Τμήματος καθώς επίσης και στις ερευνητικές δραστηριότητες της Κλινικής.

Είναι μέλος σε 2 Ελληνικές Επιστημονικές Εταιρείες και 11 Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες.

Σήμερα ασχολείται ιδιωτικά με την Μαιευτική - Γυναικολογία και ιδιαίτερα με τον τομέα της Υπογονιμότητας - Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. Είναι συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ και της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Εμβρυογένεσις».


Το συγγραφικό έργο του Κυρίου Θεοχάρη Παπαγεωργίου


ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Νέες χειρουργικές τεχνικές για τα ινομυώματα

Πότε πρέπει να αφαιρούνται

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Τι συμβαίνει σε κάθε εβδομάδα της κύησης;

Ποιες ημερομηνίες πρεπει να προσέξετε

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

Μύθος ή πραγματικότητα τα τέλεια μωρά;

Τι προσφέρει η εξέταση
a-CGH

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ
/index_gr/gynaikologia_faqs.html

Εάν δεν έχω ωάρια, μπορώ να τεκνοποιήσω;
Μαρία

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ 16
ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Τηλ. 210 7239 992
Κιν. 6932 330936