Θεοχάρης Κ. Παπαγεωργίου M.D.,PhD

Μαιευτήρας, Χειρουργός Γυναικολόγος
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

 

a-CGH: Η πιο εξελιγμένη εξέταση

Για πλήρη έλεγχο της υγείας των εμβρύωνΟ προεμφυτευτικός έλεγχος διασφαλίζει την υγεία των εμβρύων που θα εμφυτευτούν στη μήτρα της γυναίκας προκειμένου να επιτευχθεί η εγκυμοσύνη.

Αρχικά οι εμβρυολόγοι γενετιστές ήλεγχαν 9 από τα 23 χρωμοσώματα, τα οποία είναι γνωστό ότι ευθύνονται για την εκδήλωση σοβαρών συνδρόμων. Σήμερα, μία τελευταία εξέταση που ονομάζεται a-CGH ελέγχει και τα 23 χρωμοσώματα του εμβρύου αποκλείοντας γενετικές ανωμαλίες που θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία του εμβρύου αλλά και την πορεία της εγκυμοσύνης.

Το βασικό πρόβλημα που υπήρχε όταν πρωτοεμφανίστηκε αυτή η μέθοδος ήταν ο χρόνος που χρειαζόταν προκειμένου να ελεγχθούν και τα 23 χρωμοσώματα του εμβρύου. Απαιτούνταν 5 ημέρες με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ο κύκλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αφού συνήθως η εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα γίνεται την τρίτη ή την πέμπτη μέρα της γονιμοποίησης.

Σήμερα η εξέταση μπορεί να γίνει σε 24ωρο, γεγονός που έχει λύσει τα χέρια των επιστημόνων. Με αυτή την εξέταση εκμηδενίζεται ο κίνδυνος το παιδί που θα γεννηθεί να πάσχει από χρωμοσωμικές ανωμαλίες.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Νέες χειρουργικές τεχνικές για τα ινομυώματα

Πότε πρέπει να αφαιρούνται

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Τι συμβαίνει σε κάθε εβδομάδα της κύησης;

Ποιες ημερομηνίες πρεπει να προσέξετε

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

Μύθος ή πραγματικότητα τα τέλεια μωρά;

Τι προσφέρει η εξέταση
a-CGH

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ
/index_gr/gynaikologia_faqs.html

Εάν δεν έχω ωάρια, μπορώ να τεκνοποιήσω;
Μαρία

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ 16
ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Τηλ. 210 7239 992
Κιν. 6932 330936